Seizoenstuin

wat te doen in welk seizoen?

Winter 

In de winter is alles in rust, laat dan ook zoveel mogelijk planten staan, knip ze nog niet af, dan dienen ze als bescherming voor vogels en insekten. mocht het gaan vriezen dek dan gevoelige planten af. Snoei grote struiken en bomen als het niet vriest, en plant bomen haagplanten en struiken. Voer de vogels.

Voorjaar

Ruim al de afgestorven planten op, knip het afval fijn en laat het tussen de planten liggen, of breng een laagje compost aan. Dit zorgt voor een beter bodemleven en beschermt tegen droogte en temperatuur verschillen. Strooi meststof en kalk. Verticuteer het gazon en strooi ook daar mestof en kalk over en zaai eventueel bij. Er is nu ook een zeer grote keus in beplanting, maak uw keus en zet ze in de tuin. Ook de zomerbollen zijn er nu en die kunt u planten vanaf eind april. Met het terras kan je dan ook aan de gang, want de zomer bloeiers zijn er vanaf eind april ook weer.

Zomer

Geniet van je tuin, geef af en toe water, zeker de planten die je in het voorjaar hebt geplant. vanaf half juni kun je hagen en groenblijvende heesters snoeien. En bemest het gras nog een keer.

Herfst

Het is weer planttijd, en je kan het gras eind september alsnog heel goed verticuteren en bij zaaien ook strooi je dan gelijk najaarsmest. Planten in pot kan je altijd planten, coniferen en laurierkers vanaf begin oktober en beukenhaag en ligusters vanaf begin november. Vergeet ook de bloembollen niet, die plant je in oktober en november